Informarea Consumatorilor in UE


Cum ajuta Uniunea Europeana adolescentii sa devina consumatori informati?

Comisia Europeana a publicat agenda scolara Europa Diary pentru a informa correct adolescentii consumatori de pe spatiul Uniunii Europene. Aceasta este o agenda ce se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani. In 9000 de scoli la nivel european au fost utilizate peste 1 milion de astfel de manuale, ajutand astfel la informarea corecta a lor si la luarea unor decizii mai bune asupra produselor cumparate. Agenda a fost publicata in 20 de limbi si adoptata in cultura tuturor statelor Uniunii.

Cursuri de formare pentru personalul organizatiilor pentru protectia consumatorului.

Comisia organizeaza cursuri pentru formarea personalului in domeniul administrarii si a legislatiei europene pentru drepturile consumatorilor. Cursurile oferite de profesionisti sunt destinate personalului tuturor celor 28 de tari membre UE si din alte tari ale Europei. Scopul lor este de a permite personalului sa ajute consumatorii la nivel european sa isi inteleaga mai bine drepturile.

In 2006 este lansat site-ul dolceta.eu, un site unde consumatorii se pot informa corect cu privire la drepturile lor, cu specificatii de la eticheta pretului pana la administrarea bugetului familiei si la solutionarea litigiilor.

Uniunea Europeana are cel mai bun sistem de informare si protectie a consumatorilor acesta fiind eficient in toate cele 28 de state.

Click pentru a da o nota acestui articol!
[Total: 1 Media: 5]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.