Vanzarile la distanta – drepturi garantate de legislatia UE


Normele Uniunii Europene ce privesc vanzarile la distanta nu se refera doar la cumparaturile on-line, ci si la alte achizitii efectuate in afara unui magazin, de exemplu prin telefon sau curierat.

Printre drepturile de care beneficiati in astfel de situatii, avem:

Dreptul de a va razgandi.

Aveţi la dispoziţie o perioada de a va razgandi de cel putin 7 zile (sau mai multe in unele tari) de la data primirii produsului, pe durata careia puteti returna produsul vanzatorului fara a avea nevoie de un motiv special.

Vanzatorul este obligat prin lege sa va returneze banii în termen de 30 de zile de la data renuntarii la produsul respectiv. Practica ne arata ca, de cele mai multe ori, dumneavoastra va trebui sa achitati costurile legate de returnarea produselor catre cel care v-a vandut produsul respective.

Aceasta perioada nu este valabila in toate cazurile. Cele care nu sunt prevazute sunt – rezervarile la hotel, inchirierea masinilor, biletele de avion, etc.

 Dreptul de a va fi livrat produsul intr-un interval de timp rezonabil.

In mod normal, produsele trebuie livrate in termen de 30 de zile. Fac exceptie cazurile in care aţi ajuns la un alt acord cu vanzatorul cu privire la durata expedierii.

Dreptul de a vi se pune la dispozitie informatii clare.

 Comerciantii on-line trebuie sa va furnizeze informaţii detaliate ce privesc activitatea lor cat si detalii despre produs – datele de contact, principalele caracteristici ale produsului sau serviciului, costul total, inclusiv taxele şi costurile de livrare.

Dreptul la o garantie de 2 ani.

 Conform legislatiei Uniunii Europene, daca produsele nu sunt in conformitate cu descrierea sau sunt declarate defecte, va revine dreptul de a avea o garantie de 2 ani ca si in cazul in care ati cumpara produsele pe loc dintr-un centru comercial.

Prin aceste drepturi legislatia Uniunii Europene vine in ajutorul cumparatorului oferindu-i protectie in fata diferitelor neplaceri pe care le poate intampina in fata unei vanzari fara buna-credinta.

Click pentru a da o nota acestui articol!
[Total: 1 Media: 5]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.